نوشته ها
آرشیتکت علی مرادی
آقای علی مرادی
achilanweb@gmail.com
دارای 10 سال سابقه طراحی دکوراسیون داخلی دارای 10 سال سابقه طراحی دکوراسیون داخلی
مقالات آموزشی
دسته بندی ها
شبکه های اجتماعی
برچسب ها
بازسازی مدرسه

بازسازی مدرسه

جهت دسترسی سریع تر روی عنوان هر بخش کلیک کنید.

سالانه صدها دانش آموز برای ثبت نام سال جدید تحصیلی خود به مدارس مراجعه می کنند.

مدارس به دلیل حضور دائمی یک ساله دانش آموزان، معلمان، کادر آموزشی، معاون ها و دیگر مسئولین که در حال خدمت گذاری در مدارس هستند.

از نظر امنیت جانی باید کاملا ایمن و مطمئن باشد چرا که مدرسه خانه دوم آن ها محسوب می شود.

معمولا مدارس بر اساس ابعاد و بزرگی ساختمان و تعداد کلاس ها، به گونه ای می باشند که چند پایه تحصیلی در آن مشغول به تحصیل هستند.

در صورتی که می خواهید چند ساختمان را تبدیل به مدرسه ای جهت آموزش نوجوانان کنید باید در ابتدا برای بازسازی مدرسه اقدام کنید.

برای تعمیر و ساخت بازسازی مدرسه بخش های مختلفی از مدرسه باید ابتدا مجوز رسمی از شهرداری دریافت کنید سپس اقدام به شروع بازسازی کنید.

در ادامه این مقاله در مورد نحوه بازسازی مدرسه، قواعد و ضوابط ساخت و ساز مدارس، نکات ایمنی و … توضیحاتی می دهیم.

برای مطالعه » قوانین بازسازی ساختمان

بازسازی مدرسه

فیلم بازسازی مدرسه

فیلم مربوطه بزودی در این بخش درج می شود.

بازسازی مدرسه چیست

برای بازسازی مدارس ابتدا باید با قواعد و ضوابط ساخت و ساز کلاس ها، نوع وسایل و ابزار به کار برده شده، استانداردها و توصیه های ساخت و تعمیرات مدارس، فاصله میز و صندلی با تخته و میز معلم، نحوه چیدمان و دکوراسیون دفاتر، کلاس ها، سالن ورزشی و … آشنایی، آگاهی و اطلاعات کافی را کسب کنید.

برایبازسازی مدرسه باید تمامی نکاتی که در جهت رفاه دانش آموزان برای بهبود سطح یادگیریشان، انجام شود و شرایط مطلوب تحصیل از آن ها دریغ نشود.

کف مدارس، از قبیل ساختمان ها، حیاط و نمازخانه از اهمیت زیادی برخوردار است. زیرا دانش آموزان در اوقات استراحت خود به ویژه پسران مشغول ورزش و دویدن می شوند و در صورت وجود شکستگی یا یکنواخت نبودن سطح زمین، می تواند خطرات جانی به دنبال داشته باشد.

پیشنهاد ویژه »» طراحی و ساخت ویلا

بازسازی مدرسه چیست

ضوابط، معیار و استانداردهای طراحی و بازسازی مدرسه

محل قرار گرفتن کلاس های درس، ترجیحا بهتر است در طبقات همکف تا دوم واقع شوند.

از یک اسانسور برای رفت و آمد استفاده نشود، به دلیل حجم زیاد دانش آموزان و افراد، در صورت زیاد بودن طبقات مدرسه، از چند آسانسور برای رفت و آمد افراد استفاده شود.

در صورت محدود بودن کلاس ها و ظرفیت زیاد دانش آموزان، بهتر است کلاس ها را به صورت شیب دار و سکوبندی درست و طراحی کنید، برای ایجاد این تغییرات در کلاس ها بهتر است آن ها واقع در طبقه همکف باشند.

برای به کار بردن وسائل سمعی و بصری در کلاس درس باید امکاناتی جهت تاریک کردن کلی فضا پیش بینی شود.

حداکثر فاصله محل کار از پنجره نباید از دو برابر ارتفاع پنجره بیشتر باشد.

بهترین ارتفاع لازم برای کلاس ها در بیشتر موارد ارتفاع را 3 مترمربع در نظر میگیرند.

حجم و نسبت ابعاد کلاس های کوچک حداقل 2/5 متر مکعب و کلاس های بزرگ تر 4/5 متر مکعب در نظر گرفته می شود. این ابعاد برای تولید استاندارد نور طبیعی و مصنوعی، طنین صدا و بهره گیری از تجهیزات و ابزار مناسب می باشد.

اگر بیش از 50 صندلی در کلاس باشد، باید دو در برای ورود و خروج در نظر گرفته شود.

مصالح سقف و دیوار باید به نوعی انتخاب شود که از نظر انعکاس نور و صوت مشکلی برای دانش آموزان پیش نیاید.

در صورت بیشتر بودن تعداد میز و صندلی از هشت ردیف، باید کف کلاس باید به صورت شیب دار طراحی شود تا مشکلی برای دید دانش آموزان پیش نیاید.

برای کلاسی با ظرفیت بیش از 40 دانش آموز باید سکویی به ارتفاع 20 سانتی متر و عرض 120 سانتی متر برای استفاده ساخته و تعبیه شود.

پیشنهاد ویژه » دکوراسیون داخلی توسط بهترین متخصصین حوزه معماری

ضوابط، معیار و استانداردهای طراحی و بازسازی مدرسه

دیوارهای مدرسه

ضمن چک کردن سقف ها و دیوارهای مدرسه و بررسی های لازم جهت نشتی، پوسیدگی و نم زدگی و رفع مشکلات سیستم های تهویه و سرمایش، گرمایش برای بازسازی سقف مدرسه می توانید از کناف استفاده کنید.

با به کار بردن نورهای مخفی و ایجاد روشنایی مطلوب برای دانش آموزان، فضایی گرم و محیطی صمیمی در مدرسه ایجاد کنید.

اگر رنگ دیوارها از بین رفته یا بخش هایی از مدرسه مانند نمازخانه، دفاتر و … که حضور کارکنان و کادر آموزشی و دانش آموزان در آنجا بیشتر است، می توانید از سرامیک دیواری یا سنگ های تزئینی جهت زیبایی مدرسه استفاده کنید.

دیوارهای مدرسه

نمازخانه مدرسه

معمولا یکی از بزرگ ترین سالن های هر مدرسه به برگزاری نمازهای جماعت، جشن ها و عزاداری ها اختصاص می یابد. به همین منظور  باید بهترین فرش یا کفپوش را جهت نشستن و حرکت در نمازخانه در نظر بگیرید.

کفپوش ها باید یکدست و صاف و بدون پارگی و درز و شکاف باشند، سقف نمازخانه باید یکدست باشد و در فصول سرما و گرما و بارش برف و باران آب از پنجره ها و سقف ها به داخل نفوذ نکند. سیستم تهویه هوا به علت جمعیت و ظرفیت زیاد نمازخانه باید مرتب چک شود و از عملکرد درست آن مطمئن شوید.

پنجره های بلندی در قسمت های مختلف نمازخانه در نظر بگیرید که روشنایی کافی و خوبی به داخل نمازخانه بتابد و در صورت رفتن برق های مدرسه، برق اضطراری و پنجره ها به قدر کافی نصب شده باشند که مشکلی در آموزش و تحصیل به وجود نیاید.

حیاط مدرسه

دانش آموزان علاوه بر گذراندن بیشتر اوقات خود در کلاس ها، بقیه زمان خود را نیز در حیاط ها می گذرانند، بنابراین از امن بودن کافی حیاط اطمینان کافی داشته باشید.

نیمکت ها و یا آلاچیق هایی برای دکوراسیون حیاط و رفاه دانش آموزان در نظر بگیرید، با گل کاری کردن و درخت کاشتن در نقاط مختلف مدرسه، حال و هوایی بهتر به دانش آموزان ببخشید و استرس و اضطراب را از آن ها دور کنید.

روی دیوارها را از متن ها و نقاشی های انرژی بخش و متناسب با آموختن درست و فواید آن برای دانش آموزان با توجه به سنشان بنویسید و یا طراحی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیج اینستاگرام
مشاوره آنلاین